Värme!

Vi tar verkligen vara på varje soltimme nu! Dagar ser verkligen likadana ut men vad gör de när solen är framme och barnen är på sitt bästa humör?
 
Vi vaknar & går upp ca kl 6-8, äter frukost, leker hemma, Lucas sover middag, går ut vid ca kl 11-13 (beroende lite på när vi har vaknat på morgonen & när Lucas vaknar från sin middagslur) äter lunch ute, barnen leker av sig med alla andra barn på gården, äter middag ute, leker, går in och badar av barnen, äter kvällsmat, och barnen får krypa ner i sängarna. Och gissa om dom somnar gott sen! :D
2013-05-31 @ 11:51:42 Permalink Lucas-Lee 1-1½år Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vårdcentralen

Dagen började med frukost i lung och ro, barnen har verkligen vaknat på rätt sida idag, BÅDA två faktiskt! Efter frukosten lite tvättning och påklädning så begav vi oss till vårdcentralen för att kolla upp varför Lucas är så snorig och hostig och varför det inte vill släppa. Var även ute efter att få något mot hans host anfall som han får på nätterna.
 
Diagnosen blev: Troligen ett lååångdraget virus, pälsallergi eller astma.
Åtgärd: Flytande bricanyl till natten.
Övrigt: Om det inte hjälp inom två veckor skall vi komma tillbaka.
 
Nu har vi landat hemma, Lucas sover middag och Melwin sitter här brrevid mig hel överlycklig över att han får äta lunch i vardagsrummet. När Lucas vaknar beger vi oss ut på gården för att springa av oss.
2013-05-30 @ 10:46:03 Permalink Lucas-Lee 1-1½år Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kokosolja mot acne

Åh så trött jag blir på min hy! Dom dumma hormoner under graviditeten har verkligen ställt till det för mitt ansikte! Oavsett hur mycket jag tvättar, rengör och återfuktar så ser jag prickig ärrig och sårig ut i ansiktet. Kan inte sluta pillar heller.
 
Igår fick jag reda på av en vän att hon börjat använda kokosolja i sitt ansikte och har sett extrem förändring sen i söndags. Så jag började googla runt och leta lite fakta för att se om det var något för mig.. Det är värt ett försök iallafall var min slutsatts när jag klickat runt bland massa hemsidor i 2 timmar.
 
Så idag bad jag mamma att springa in på Life och köpa med sig en burk av "Superfruit extra virgin coconut oil" för ynka 149kr! Man kan använda den till massa saker ansiktet, håret, matlagning osv.. Innehållet i burken är inte flytande som man kanske först tänker sig när man hör ordet "olja". Den är i fast format men smälter direkt vid kontakt med huden!
 
Hur gör man?
Allt du behöver göra är att applicera en liten mängd olja på de drabbade områdena, massera in i huden i några minuter. Lämna masken på ca15-20 minuter så att näringsämnena i kokosolja kan tränga djupt in i huden för att ge resultat  Spola med ljummet vatten för att avlägsna alla rester som är kvar. (kan även användas som nattkräm!) (Det är viktigt att den är "extra virgin" och ekologisk!)
 
Varför just kokosolja? Hur verkar oljan på huden?
- Bota akne ärr och föryngra huden.
 
- Kokosolja består av vitamin E, vitamin K, laurinsyra, kaprinsyra, palmitinsyra, kaprylsyra, myristinsyra, oljesyra, linolsyra och Gallussyra (fettsyrorna ger energi till mitokondrierna i hudcellerna, som får akne att läka snabbt.)
 
- Kokosolja är en rik källa av vitamin E, som är en antioxidant som hjälper till att reparera och skydda din hud.
 
- Många forskningar har visat att vitamin E påskyndar cellförnyelsen, vilket skapar en anti-aging effekt.
 
- Laurinsyra är en anti-svamp, antivirala och anti-bakteriell agent som lägger tillför ett extra skyddande syra lager på huden, vilket förhindrar utvecklingen av akne finnar.
 
- Oljesyra hjälper till att förbättra graden av metabolism, som i sin tur reglerar hormonbalansen och därmed minskar sannolikheten för återkommande acne hos tonåringar.
 
HÄR kan ni läsa massa recensioner om vad andra tycker om kokosoljan och effekten den har mot finnar/acne.
 
Vad tror ni? Kan detta vara något vettigt? Skulle du testa? Eller har du testat? Tell me! Jag skall ge detta ett försök i ett par dagar, känner att detta kanske är de ända som kan hjälpa just nu? Återkommer om ett par dagar med resultatet!
2013-05-30 @ 00:44:00 Permalink Naglar, Hud & Hår Kommentarer (5) Trackbacks ()


Första lillasyster kläderna..

För mig har det fortfarande inte sjunkt in att det är en liten flicka i magen, och därför har jag haft så svårt att gå och köpa kläder till henne också. Jag har skjutit på shoppingen till knoddis i evigheter men nu inser jag verkligen hur nära förlossningen vi är! 25 dagar till beräknat bf-datum och idag inhandlades de första plaggen! Puh, de tog emot men oj så nöjd jag är nu när jag har kläderna hemma.
 
Här är bilder på två utav de sju plaggen vi köpte.
 
 
2013-05-27 @ 22:00:56 Permalink Vardagen Kommentarer (1) Trackbacks ()


Pälsallergi?

Lucas näsa fortsätter att rinna och nysattackerna kommer och går. Vi har funderat på om det kan vara pollenallergi med tanke på att Danny har riktigt svå pollenallergi. Men det känns som att det inte spelar någon roll om vi är inne eller ute, nu har det varit såhär i snart 2 månader.
 
Han har även haft en del tänder som har ploppat fram, så rinnande näsa trodde vi var pågrund av tänderna. Sen skall ni höra den hemska hostan han får på nätterna, låter som krupp, USH!
 
När tanken slog mig att det kan vara pälsallergi så började jag googla och kom in på 1177's sida om just pälsallergi. Alla symtomer passar verkligen in:
"Om man har pälsdjursallergi är det vanligt att man får
- rinnande näsa
- kliande och röda ögon
- nysningar
- nästäppa.

Ibland får man även astma. Då kan man bland annat få hosta, svårare att andas, ett pipande ljud från bröstet och mindre ork."

 

Kaninen har fått flytta ut i en mysig bur på balkongen men kommer in en stund på dagen när Lucas sover middag och på kvällen när barnen har lagt sig. Marsvinen är inga utedjur så dom är kvar inne men kommer att flytta hem till barnens mostrar antagligen redan nästa helg.
 
Skönt att dom flyttar till någon som man känner så man kan fortsätta följa dom och att barnen kan få se bilder och även hälsa på dom (:
 
Känns så nedrans surt att lämna bort marsvinen :/ Blir så ledsen men samtidigt måste vi ju tänka på Lucas, det funkar inte att ha dom om Lucas reagerar så starkt :'(
2013-05-27 @ 11:16:00 Permalink Kaninen&Marsvinen Kommentarer (1) Trackbacks ()


Massa kääärlek!

2013-05-26 @ 21:03:10 Permalink Lucas-Lee 1-1½år Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lille(mor)bror mys i solen & Barnmorskebesök.

Barnens kära morbror skulle passa barnen idag när jag åkte iväg till barnmorskan, han dök upp tidigare än planerat så vi hann oss ut på en lite fotbollsrunda på den nya fotbollsplanen här intill. MYYS! ♥
 
Idag när jag vägde mig idag så hade jag gått ner 5kg, både jag och min BM trodde de kunde bero på vätskan i kroppen som kommer och går, var ju väldigt svullen sist jag var där men inte så mycket längre. Sf-måttet hade gått från 31cm till 34cm, goooodie, nu växer jag & lilla knoddis igen!
2013-05-23 @ 22:26:03 Permalink Lucas-Lee 1-1½år Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mina fina stor ♥-an efter en runda med eftermiddagsfotboll på vår leriga gräsmatta.
 
Åh va lyckligt lottad jag är som har en sådan fin familj! ♥ Jag kan inte förstå allt som har hänt, från att bara vara jag och min prins Melwin till att få världens bästa fästman och en liten busprins till och snart snart snart gör våran lilla prinsessa entré ♥
 
Dagens projekt blir att ta sig till barnmorskan för vanlig koll av sf-mått, vikt, hjärthjud och blodtryck, min lillebror är hemma och passar barnen. Gissa om jag har en storkille här hemma som är lycklig att morbror kommer på besök! Hemmet kommer säkerligen vara upp och ner när jag kommer hem.. men vad gör det när barnen är lyckliga?
 
Sist låg sf-måttet på 31cm då var jag i vecka 34, idag är jag i vecka 35+5. Skall bli kul att se hur mycket jag har växt om magen och om jag har plussat mer på vikten. Sist låg jag +30kg! :O
 
Btw, 29 dagar kvar till bf! 19 dagar till läkarbesök om igångsättning!
2013-05-23 @ 11:01:00 Permalink Knoddis i magen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagisbesök & lite frågor.

Idag har jag och barnen varit och hälsat på på deras dagis som dom börjar på i augusti, det blev en mycket trevlig visit! Jag älskar fröknarnas sätt att bemöta barnen, de hukar sig ner till barnens nivå, skakar hand och talar tydligt, vänligt och med ett enormt lugn.
 
Barnen kände sig genast trygga och båda två satte igång att leka med de andra barnen, jag fick nästan slita dom därifrån när vi skulle gå (: Åh nu längtar vi allihopa!
 
Just det jag kan ju passa på att fråga er bloggläsare med barn, någon som kanske vet svaret på min fråga..
Kan man har barnen på dagis 9-14 måndag-fredag om man betalar extra när man är föräldraledig?
Vad skulle det isåfall kosta?
 
En vän till mig har sin son varje dag på dagis 9-14 medans hon är hemma med sina två döttrar på 6 månader och 3år, hon betalar då 700kr-någonting i månaden i dagisavgift.
 
Anledningen till att jag vill ha pojkarna på dagis varje dag är för att jag själv skall börja jobba i september. Kommer jobba eftermiddag/kväll 3-4ggr i veckan och på dagarna kommer jag vara hemma med knoddis.
 
Och hur fungerar det med föräldrar ledigheten om man är hemma på dagarna och jobbar på eftermiddagar/kvällar/helger? Tar man ut 50%-dagar då? Mina arbetstider kommer vara ca 17:00-23:00 på vardagar och helgtiderna kommer variera.
 
Hoppas att det är någon som vet svaren på mina frågor (:
2013-05-21 @ 21:55:00 Permalink Knoddis i magen Kommentarer (3) Trackbacks ()


Hej vecka 36!

Tjockt värre säger jag bara! Lilla knoddis är inte så liten längre och inte jag heller för den delen! Nu när vi inviger vecka 36 så har jag sammanlagt gått upp 32kg (10kg som är kvar från Lucas graviditet),
 
Medellängden och vikten för den här veckan för lilla knoddis är 47,4cm och 2622g, men eftersom hon ligger -12% på tillväxten så är hennes vikt och längd ca 41,7cm och 2187g.
 
I veckan skall jag till min BM på återbesök, kommer dock inte ihåg vilken dag, de måste jag kolla upp.. Mitt minne är lite si sådär senaste tiden ^^,
 
Om 22 dagar är det dags för läkarbesök och då får vi veta om det blir igångsättning eller om jag skall gå tiden ut och föda naturligt (:
2013-05-20 @ 10:11:00 Permalink Knoddis i magen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Finn ett fel!

Tänkte det kunde vara kul att köra lite hjärngympa såhär på morgonkvisten, den som gissar rätt först blir länkad!
2013-05-20 @ 05:45:00 Permalink Finn ett fel Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sheeeetunge!

När brosan inte är hemma och man har massa ensamtid med mamma och pappa då passar man på att leka rövare till tusen, älskade unge! ♥
2013-05-19 @ 23:18:00 Permalink Lucas-Lee 1-1½år Kommentarer (0) Trackbacks ()


Instagram

2013-05-19 @ 21:58:40 Permalink Instagram Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vi njuter av värmen!

 Våra fina fotbollskillar
2013-05-19 @ 16:47:00 Permalink Lucas-Lee 1-1½år Kommentarer (0) Trackbacks ()


S O M M A R !

Säger inget mer än att dagen har spenderats ute på gården med alla härliga människor från 11-19 (: ♥
2013-05-16 @ 22:06:32 Permalink Lucas-Lee 1-1½år Kommentarer (0) Trackbacks ()


ÄNTLIGEN!

 
 
 
 
 
 
 
 
Äntligen, äntligen, äntligen! Åh vad detta kommer blir så bra!
 
Melwin behöver verkligen komma hemmifrån, vi behöver tid ifrån varandra, vi har verkligen börjat gå varandra på nerverna även om vi har många fina, mysa och roliga stunder tillsammans!
 
Melwin behöver komma ifrån Lucas och få känna sig stor, han är ju snart 4år!
 
Nu har han varit hemma med mig och Lucas i snart 1 helt år! Han behöver få komma bort från oss några timmar i veckan och få leka med barn i sin egen ålder (:
 
Lucas kommer också börja samtidigt som Melwin fast på en annan avdelning, och jag skall få gå hemma med knoddis, så det blir nog roligare för lilleman att få leka 15 timmar i veckan med barn i sin egen ålder.
 
Och jag.. jag får en break! Fy fasiken så skönt! :D
2013-05-15 @ 15:13:00 Permalink Lucas-Lee 1-1½år Kommentarer (0) Trackbacks ()


Batman ♥

<
2013-05-15 @ 10:25:00 Permalink Kaninen&Marsvinen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Instagram

2013-05-13 @ 22:07:44 Permalink Instagram Kommentarer (0) Trackbacks ()


Trottsar vädret

Vi trottsade de dåliga vädret och gav oss iväg för att kika på en diskmaskin på Elgiganten, vi skulle bara titta men hem kom vi med en ändå (ni får se bilder enn annnan dag när den är inkopplad) Medans Danny bar upp den och fixade lite med den hemma så höll jag mig med barnen på gården så  Danny kunde greja ifred (:
2013-05-10 @ 19:29:47 Permalink Lucas-Lee 1-1½år Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hej vecka 35!

Vi välkomnar vecka 35 genom att knoddis bokstavligen försöker ta sig ut ur magen fast helt fel väg, nämligen genom navelområdet ^^, Hon har blivit väldigt aktiv och varje gång hon rör sig så känns det som att hon använder mig som boxningssäck :/
 
Nu skall hon väga ca 2383g och vara ca 47,4cm lång, men i förrgår var vi på återbesök hos specialmödravården på östra och nu har vi enligt deras mått fått fram att hon ligger på -12% på sin kurva vilket innebär att hon väger ca 2097g och är ca 41,7cm "lång". Innan låg hon på -16% så det är på bättringsvägar iaf och hon är fortfarande kvar i magen och fettar till sig (:

Var även hos min BM och SF-måttet har gått från 27cm - 31cm, hon är fixerad och hjärtljuden låg på ca 148. 12/6 alltså 9 dagar innan BF (v 38+4) så har jag fått en läkartid för att se om tappen är mjuk och isåfall gör dom hinsvepning på mig, kommer det inte igång då så blir det värkstimulerandedropp.
 
Har även gått upp 3kg på två veckor(!), typ hej svullna ben och fötter!
2013-05-10 @ 10:23:00 Permalink Knoddis i magen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Våran dag i bilder

2013-05-07 @ 22:24:55 Permalink Lucas-Lee 1-1½år Kommentarer (0) Trackbacks ()


Batman på äventyr & ensamtid

Tjolla hopp! Barnen är hos svärmor och har spenderat natten där, jag fick sova fram till 9:30 idag, LYYYX!
 
När jag väl tagit mig upp ur sängen 1½ timme senare så fick djurens bur sig en omgång, sedan fick kaninen en runda på gräsmattan utanför där vi även sprang på grannen och hennes son.
 
Nu sitter jag här med ett stort glas cola och funderar på att kila ner till mamma och sätta mig på hennes balkong och sola lite innan Danny kommer hem från jobbet för sen drar vi vidare på lite bankärenden. Barnen skall hämtas ikväll, så nu skall jag skita i att städa, släppa allt för en gångs skull och bara vara (:
2013-05-06 @ 13:38:34 Permalink Kaninen&Marsvinen Kommentarer (7) Trackbacks ()


Instagram

2013-05-05 @ 21:07:00 Permalink Instagram Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndags påhitt!

 
2013-05-05 @ 18:15:57 Permalink Lucas-Lee 1-1½år Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kaninmys

Medans Danny fortfarande sover och Lucas sover middag så passar vi på att ha kaninen på golvet och gosa lite, snart bär det av för lite shopping till barnen och djuren. ♥
2013-05-05 @ 11:25:59 Permalink Kaninen&Marsvinen Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hej vecka 34!

Lilla älskade knoddis så vi längtar efter dig nu! Dina brosor gosar med dig på utsidan av magen varje dag och när Melwin skall iväg eller sova så pussar han på dig från utsidan ♥
 
Denna veckan står det att du skall vara ca 45cm "lång" och väga ca 2146g. Oavsett vad du väger och hur lång du är så känns det som att lilla jag kommer explodera snart!
 
Den ena gravidkrämpan avlöser den andra, ena dagen har jag fruktansvärt ont i ryggen, sen axlarna och sedan benen. Förlovningsringen har åkt av nu för mina händer ser ut som små tjocka korvar, just so u know!
2013-05-05 @ 10:23:00 Permalink Knoddis i magen Kommentarer (1) Trackbacks ()


En Lucas dag ♥

Redan vid tio i morse begav sig Danny och Melwin iväg för att möta upp farfar som skulle vara med Melwin och kolla när Danny spelade match. Jag och Lucas har städat fixat och donat hela förmiddagen, sedan kom svärmor förbi en stund och åt middag med oss.
 
När Danny och Melwin kom hem så han Melwin knappt komma in genom dörren för än han skulle vända igen, han skulle vidare till farmor Anki och faster Sara.
 
Eftermiddagen och kvällen har spenderats med att busa till max med Lullisen som har stått på huvudet av glädje när han har fått både mammas och pappas fulla uppmärksamhet helt för sig själv ♥
 
 
2013-05-04 @ 22:49:50 Permalink Lucas-Lee 1-1½år Kommentarer (0) Trackbacks ()


N J U T E R !

Idag har vi spenderat all vår tid ute på gården redan vi 11-tiden trippade jag och kiddowsen ut och in gick vi vid 18:30. Vi har hunnit med två omgångar av grillning, både mellanmål och lunch.
 
Barnen har lekt som riktiga galningar tillsammans med grannarnas barn och alla mammor har suttit och tjötat i solen. Kunde inte haft en bättre fredag!
 
Barnen sover sen två timmar tillbaka, jag har hunnit med en lång dusch och nu sitter jag här med kaninen vid min sida. Snart skall jag faktiskt krypa till sängs för imorgon står det storstädning på schemat.
 
Melwin och Danny skall iväg vid 10 så kvar blir jag och Lucas som skall tvätta sängkläder, vika tvätt, dammsuga soffa, städa djurburen, skura kök och badrum, rensa barnens kläder, packa BB-väska, ta en tur med dammsugaren och sedan dansa lite med herr golvmopp.
2013-05-03 @ 21:55:26 Permalink Lucas-Lee 1-1½år Kommentarer (0) Trackbacks ()


Njuter av dagarna ♥

Har inte uppdaterat så mycket senaste tiden, mest för att jag inte har haft tid, har verkligen njutit av alla soliga dagar. Igår var vi ute nästan hela dagen, tror vi var inne vid 20-tiden, Telefonen har jag inte ens haft med mig ut och datorn har blivit sista prion nu.
 
Melwins trotts går upp och ner, ena dagen/stunden är han ett änglabarn men kan vända på bara några sekunder, men vi tar oss igenom de tillsammans!
 
Just nu sitter Melwin och "pluggar" (målar) och Lullisen sover, snart beger vi oss ut i solen och kommer spendera hela dagen ute så länge vädret tillåter (:
2013-05-02 @ 10:45:29 Permalink Melwin 3½år-4år Kommentarer (0) Trackbacks ()